Zo nodig je mensen uit op je homepage

Share Button

Iedereen streeft naar een duidelijke homepage. Een plek waar iedere bezoeker zich meteen welkom voelt. Een pagina die uitnodigt om verder te kijken. De aandachtsspanne van de gemiddelde internetgebruiker is niet hoog, dus het is belangrijk dat de homepage van je website weinig irritatie opwekt en het enthousiasme van de lezer aanwakkert. Dit zijn enkele manieren om dit doel te bereiken:

 • Sterk en simpel logodesign

  Vermijd verschillende kleuren (specifiek kleuren die botsen met je website). Philips had het een tijd geleden al goed: “Sense and Simplicity “.

 • Korte beschrijving van je doelen

  Niemand wil zich lang afvragen wat je bedrijf eigenlijk precies doet. Dus geef een duidelijke beschrijving hiervan op je homepage.

 • Meerdere call-to-actions

  Geef de bezoeker keuzes. Je krijgt verschillende soorten bezoekers, die allemaal met een ander doel naar je website komen.

 • User generated content

  Content gecreëerd door bezoekers geeft je homepage een menselijk aspect. Geef dit een prominente plaats op je pagina. Denk bijvoorbeeld aan tweets.

 • Informeel én professioneel

  Wees niet té professioneel als je bezoekers dit ook niet zijn, dit geeft ze een ongemakkelijk gevoel. Zorg ervoor dat je website uitnodigend is voor je doelgroep.

Meer lezen? Lees dan dit artikel.

Antal de Waij Over Antal de Waij
Na ruim 12 jaar bij multinationale internet-ondernemingen gewerkt te hebben startte hij het Social Media Marketing bureau Engagement Media. Gespecialiseerd in Social Media & Social Business, Content Marketing en Community Management. Hij heeft veel ervaring opgedaan als marketingmanager en -directeur bij diverse multinationals en was verantwoordelijk voor branding, sales, marketing. Tegenwoordig publiceert hij over social media en social business, contentmarketing en communitymanagement en is hij consultant, docent, spreker en initiatiefnemer van digitalcontentmarketing.nl en platformsocialbusiness.nl

Share Button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *