Zo nodig je mensen uit op je homepage

3. Resized
Share Button

Iedereen streeft naar een duidelijke homepage. Een plek waar iedere bezoeker zich meteen welkom voelt. Een pagina die uitnodigt om verder te kijken. De aandachtsspanne van de gemiddelde internetgebruiker is niet hoog, dus het is belangrijk dat de homepage van je website weinig irritatie opwekt en het enthousiasme van de lezer aanwakkert. Dit zijn enkele manieren om dit doel te bereiken:

 • Sterk en simpel logodesign

  Vermijd verschillende kleuren (specifiek kleuren die botsen met je website). Philips had het een tijd geleden al goed: “Sense and Simplicity “.

 • Korte beschrijving van je doelen

  Niemand wil zich lang afvragen wat je bedrijf eigenlijk precies doet. Dus geef een duidelijke beschrijving hiervan op je homepage.

 • Meerdere call-to-actions

  Geef de bezoeker keuzes. Je krijgt verschillende soorten bezoekers, die allemaal met een ander doel naar je website komen.

 • User generated content

  Content gecreëerd door bezoekers geeft je homepage een menselijk aspect. Geef dit een prominente plaats op je pagina. Denk bijvoorbeeld aan tweets.

 • Informeel én professioneel

  Wees niet té professioneel als je bezoekers dit ook niet zijn, dit geeft ze een ongemakkelijk gevoel. Zorg ervoor dat je website uitnodigend is voor je doelgroep.

Meer lezen? Lees dan dit artikel.

Redactie Over Redactie
Heb je een suggestie voor een onderwerp? Mail het gerust naar info@digitalcontentmarketing.nl. Onze redactie gaat er graag mee aan de slag.

Share Button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *