Wat is het risico van influentials voor je SEO?

Influential campagne invloed op SEO
Share Button

Om je bereik te vergroten kan het soms heel goed werken om online autoriteiten te benaderen, met de bedoeling dat ze een bericht of social media post over je merk/bedrijf/dienst plaatsen. Mits goed aangepakt kan het veel doen voor je bereik, maar het kan helaas ook schade aanrichten. Lees hier wat de mogelijkheden en risico’s zijn.

Door de links die geplaatst worden op andere websites en blogs gaat je ranking omhoog en door de blogs genereer je bekendheid onder je publiek. Tenminste, dit is meestal het geval, als de links af komen van autoriteiten en goed gewaardeerde websites.

Schade door onkunde

Helaas kan het ook gebeuren dat je SEO juist geschaad wordt. Als je een niche aanboort met weinig of kleine autoriteiten/influentials, zijn de links minder waard. Als de influentials het, door onkunde, verkeerd aanpakken kun jij een penalty krijgen, ondanks de goede bedoelingen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer:

  • Er teveel dezelfde backlinks in één artikel worden gemaakt
  • Als er zoveel mogelijk keywords in een artikel gepropt worden, bij wijze van ‘SEO schrijven’
  • Als de website veel advertenties bevat en/of zelf penalties gehad heeft

Als je dus een influencer campagne doet, zorg dan dat je je influentials heel zorgvuldig uitkiest. Links van de verkeerde websites kunnen je SEO namelijk flink schade aanbrengen.

Bron

Antal de Waij Over Antal de Waij
Na ruim 12 jaar bij multinationale internet-ondernemingen gewerkt te hebben startte hij het Social Media Marketing bureau Engagement Media. Gespecialiseerd in Social Media & Social Business, Content Marketing en Community Management. Hij heeft veel ervaring opgedaan als marketingmanager en -directeur bij diverse multinationals en was verantwoordelijk voor branding, sales, marketing. Tegenwoordig publiceert hij over social media en social business, contentmarketing en communitymanagement en is hij consultant, docent, spreker en initiatiefnemer van digitalcontentmarketing.nl en platformsocialbusiness.nl

Share Button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *