Online video marketing: het nieuwe geheime wapen

Share Button

Providers blijven de snelheid en databundels van mobiel internet verhogen. Ook worden de schermen van smartphones steeds beter én groter. Een logisch gevolg van deze technologische ontwikkelingen is dat het mensen steeds meer online video’s kijken. Voor bedrijven levert dit een aantal mogelijkheden op:

 • Video’s creëren een emotionele connectie

  Voor online marketeers is het aan te raden om een emotionele band te creëren met consumenten. Hiervoor bestaat geen beter middel dan video.

 • Gebruik video’s in je e-mails

  Als je e-mails stuurt wil je niet alleen de ontvanger informeren, het liefst wil je ze ook activeren. Gebruik een video onderaan de mail als een call to action en je zult zien dat dit een positief effect heeft.

 • Kijk naar wanneer video’s worden bekeken

  Het voordeel van online content is dat je het moment van consumptie heel precies kunt bepalen. Ook kun je het kijkgedrag van de consument goed monitoren. Kies tactisch momenten voor je videoberichtgeving en pluk hier later de vruchten van.

 • Verzend video voicemails

  Dit is in Nederland (nog) niet zo populair, maar een videobericht achterlaten wanneer iemand niet opneemt laat een positieve indruk achter en zorgt ervoor dat je merk een gezicht krijgt voor de desbetreffende persoon.

 • Werk aan schaalvergroting

  Door het internet kun je mensen op de hele wereld bereiken. Op het moment dat je een ruimer publiek wilt bereiken is dit dan ook technisch mogelijk. Zeker als je dit combineert met video, want dit is over de gehele wereld te bekijken.

Meer weten? Lees dan dit artikel.

Antal de Waij Over Antal de Waij
Na ruim 12 jaar bij multinationale internet-ondernemingen gewerkt te hebben startte hij het Social Media Marketing bureau Engagement Media. Gespecialiseerd in Social Media & Social Business, Content Marketing en Community Management. Hij heeft veel ervaring opgedaan als marketingmanager en -directeur bij diverse multinationals en was verantwoordelijk voor branding, sales, marketing. Tegenwoordig publiceert hij over social media en social business, contentmarketing en communitymanagement en is hij consultant, docent, spreker en initiatiefnemer van digitalcontentmarketing.nl en platformsocialbusiness.nl

Share Button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *