Instagram toch niet zo privé als gedacht

Share Button

Ontelbare privé Instagram foto’s zijn mogelijk publiek gemaakt op internet totdat het bedrijf dit weekeinde met een ‘patch’ een einde maakte aan het privacy lek.

Die foto’s, indien je Instagram account op privé stond en je foto’s naast je Instagram account ook naar andere sociale media platforms verspreidde, zijn toch openbaar te bekijken voor die mensen die op de link, behorende bij de foto, hebben geklikt. Het lek is inmiddels gedicht.

Instagram trad op nadat David Yanofsky van website Quartz melding maakte van het lek dat nu gedicht is. Privacy is een gevoelig thema voor Facebook, dat eigenaar is van Instagram. Het sociale netwerk is regelmatig mikpunt van kritiek wanneer het gaat om de bescherming van privacy van haar gebruikers.

Het Instagram lek is niet expliciet gecommuniceerd in documentatie van het bedrijf. Het is dus onwaarschijnlijk dat normale gebruikers hinder hebben ondervonden van dit issue.

Meer detailinformatie tref je aan bij Quartz.

Bron: Business Insider UK

Antal de Waij Over Antal de Waij
Na ruim 12 jaar bij multinationale internet-ondernemingen gewerkt te hebben startte hij het Social Media Marketing bureau Engagement Media. Gespecialiseerd in Social Media & Social Business, Content Marketing en Community Management. Hij heeft veel ervaring opgedaan als marketingmanager en -directeur bij diverse multinationals en was verantwoordelijk voor branding, sales, marketing. Tegenwoordig publiceert hij over social media en social business, contentmarketing en communitymanagement en is hij consultant, docent, spreker en initiatiefnemer van digitalcontentmarketing.nl en platformsocialbusiness.nl

Share Button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *