IKEA Rusland lanceert eerste Instagram-website

IKEA instagram website
Share Button

Met de launch van de IKEA PS 2014 collectie pakt Rusland het eens anders aan. Ze bouwen een website, geheel gebouwd in Instagram en daar pakken ze de primeur mee. Omdat het uiterlijk van Instagram op desktop verschilt met mobiel heeft IKEA Rusland gekozen zich op mobiel te richten. Op je desktop zul je de ‘website’ dus niet goed kunnen bekijken.

Ze hebben de grid van Instagram gebruikt om een webpagina te simuleren. Door middel van tags in de foto’s kun je naar één van de vele kleinere accounts om informatie te krijgen over de producten.

Naadloze aansluiting

De manier waarop deze Instagram website is opgebouwd sluit naadloos aan bij de huidige gebruikerservaringen en werkt erg prettig. Het is duidelijk, overzichtelijk en clean. Momenteel heeft IKEA_ps_2014 ruim 20.000 volgers, maar of het een duidelijk effect gaat hebben op de sales is even afwachten. Qua media-aandacht zit het wel goed in ieder geval.

Mijn mening? Jammer dat IKEA Nederland dit nog niet heeft!

IKEA Instagram website IKEA Instagram website IKEA Instagram website

 

Antal de Waij Over Antal de Waij
Na ruim 12 jaar bij multinationale internet-ondernemingen gewerkt te hebben startte hij het Social Media Marketing bureau Engagement Media. Gespecialiseerd in Social Media & Social Business, Content Marketing en Community Management. Hij heeft veel ervaring opgedaan als marketingmanager en -directeur bij diverse multinationals en was verantwoordelijk voor branding, sales, marketing. Tegenwoordig publiceert hij over social media en social business, contentmarketing en communitymanagement en is hij consultant, docent, spreker en initiatiefnemer van digitalcontentmarketing.nl en platformsocialbusiness.nl

Share Button

3 comments

  1. Mooi om te zien hoe IKEA RU haar merkwaarde ook op Instagram weet om te zetten in een positieve, aantrekkelijke publicatie. Met 12 posts toch al een bereik van ruim 21.000 volgers. Geweldig! Inderdaad jammer dat IKEA NL hier nog niet actief is. Ben benieuwd in welk opzicht het marketing team van NL zich gaat onderscheiden. Interessante post!

  2. Als je ziet wat Instagram kan doen in Amerika, is dit een goed teken.

    Voor mijn gevoel wordt instagram nog niet massaal gebruikt in Nederland en gaat dit de komende tijd ook niet gebeuren. Er zijn zoveel alternatieven en instagram zelf doet te weinig aan marketing om echt groots te worden in Nederland. Het werkt natuurlijk wel mee als alle grote merken massaal hierop in gaan zetten. Dan krijg je een soort kudde gedrag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *