Facebook: “meer video content”

Share Button

De visualisatie van content zet keihard door. Facebook meldt via een speciale post dat makers en gebruikers van video, Facebook steeds beter weten te vinden. In het afgelopen jaar, meldt Facebook, is het aantal videoberichten per persoon wereldwijd met ruim 75% gestegen. Sinds juni 2014 betekent dat meer dan een 1 miljard video’s per dag die gezien worden op Facebook. Het aantal video’s in een gemiddelde newsfeed is met 3,6 gestegen. Kortom, indrukwekkende cijfers. Een reden voor Facebook om tips te geven voor het gebruik van video op Facebook.

De betekenis voor contentmakers

Belangrijke tip van Facebook: het belangrijkste voor contentmakers is om zich meer bewust te zijn van het feit dat een video een onderdeel is van de newsfeed. Hierbij is het goed om in acht te nemen dat de video in de statusupdate verschijnt naast foto’s of statusupdates van vrienden. Video moet daarom in deze sfeer passen en moet iets zijn wat mensen willen bekijken en delen. (duhh… ik geloof dat dit nogal een opendeur is).

Maar sommige andere tips zijn wel degelijk bruikbaar:

  • Met de lancerering van “auto-play” (automatisch starten) is het belangrijk de aandacht direct te focussen vanaf de eerst frame van de video. (lees: laat lange intro’s achterwege).
  • Korte, snelle video content doet het heel goed in de newsfeed
  • Houd met muziek rekening dat, hoewel een video automatisch afspeelt, het geluid pas afgaat vanaf het moment dat mensen het geluid aanzetten. Het beeld moet dus het werk doen om de aandacht van mensen te vangen.
  • Post “rauwe” video’s (dus zonder beeldbewerkingen) die uniek zijn.

Verder deelt Facebook veel voorbeelden van type content die mensen graag en veel delen via haar blog.

Antal de Waij Over Antal de Waij
Na ruim 12 jaar bij multinationale internet-ondernemingen gewerkt te hebben startte hij het Social Media Marketing bureau Engagement Media. Gespecialiseerd in Social Media & Social Business, Content Marketing en Community Management. Hij heeft veel ervaring opgedaan als marketingmanager en -directeur bij diverse multinationals en was verantwoordelijk voor branding, sales, marketing. Tegenwoordig publiceert hij over social media en social business, contentmarketing en communitymanagement en is hij consultant, docent, spreker en initiatiefnemer van digitalcontentmarketing.nl en platformsocialbusiness.nl

Share Button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *