Buzzfeed, de koningen van social video

Share Button

Wie aan social video denkt, denkt al snel aan schattige kattenfilmpjes, playbackvideo’s of de welbekende #fails van mensen die hoopten geen schade over te houden aan een sportieve bezigheid. Buzzfeed heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot de go-to website waar je deze filmpjes en gifs kunt vinden.

Jack Simpson van econsultancy.com doet in een blogpost verslag van een speech gegeven door Digby Lewis. Laatstgenoemde is de director of brand strategy voor Buzzfeed Europe. Hij vertelt over de ‘art en science’ van social video. Waarop is hun video content strategy bijvoorbeeld op gebaseerd? Wat zijn de redenen voor het succes? Dit zijn enkele vragen waarvan je de antwoorden in het artikel terug kunt vinden. Samenvattend krijg je ook één enkele conclusie wat een wijze les is voor iedereen die bezig is met online video. Veel leesplezier!

Afbeelding: 360b / Shutterstock.com

Antal de Waij Over Antal de Waij
Na ruim 12 jaar bij multinationale internet-ondernemingen gewerkt te hebben startte hij het Social Media Marketing bureau Engagement Media. Gespecialiseerd in Social Media & Social Business, Content Marketing en Community Management. Hij heeft veel ervaring opgedaan als marketingmanager en -directeur bij diverse multinationals en was verantwoordelijk voor branding, sales, marketing. Tegenwoordig publiceert hij over social media en social business, contentmarketing en communitymanagement en is hij consultant, docent, spreker en initiatiefnemer van digitalcontentmarketing.nl en platformsocialbusiness.nl

Share Button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *