Beeldrechtenregelaar Commons Machinery kandidaat voor Europese Tech Allstars prijs

Share Button

De Europese Commissie houdt in 2014 een verkiezing, genaamd Tech Allstars. Zojuist is bekend geworden dat een bedrijf dat de rechten van content online regelt één van de twaalf kandidaten is geworden voor de prijs. Op 12 juni 2014 wordt er in Londen via het zogenaamde Founders Forum gepitched wie de beste tech innovator van Europa wordt. Een content bedrijf is één van de 12 kandidaten.

Commons Machinery, wat is het?

Ze geeft betekenis aan digitale fotobestanden. Via het platform wordt een link gelegd tussen de makers van digitale beelden en de beelden zelf. Op deze manier wordt het beeld verrijkt met informatie over de maker van een beeld zelf. Een leuke extra dus. Maar welke betekenis heeft het? Wanneer je beelden als bijvoorbeeld blogger hergebruikt is het heel gemakkelijk om in te zien onder welke voorwaarde de maker jou de rechten voor het gebruik van de afbeelding toestaat. Wanneer je je Commons Machinery gebruikt worden automatisch de credits van de maker toegevoegd aan jouw content.

Bekijk het filmpje hieronder dat de werking ervan precies uitlegt:

Commons Machinery (intro) from Commons Machinery on Vimeo.

Antal de Waij Over Antal de Waij
Na ruim 12 jaar bij multinationale internet-ondernemingen gewerkt te hebben startte hij het Social Media Marketing bureau Engagement Media. Gespecialiseerd in Social Media & Social Business, Content Marketing en Community Management. Hij heeft veel ervaring opgedaan als marketingmanager en -directeur bij diverse multinationals en was verantwoordelijk voor branding, sales, marketing. Tegenwoordig publiceert hij over social media en social business, contentmarketing en communitymanagement en is hij consultant, docent, spreker en initiatiefnemer van digitalcontentmarketing.nl en platformsocialbusiness.nl

Share Button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *